Toiminta

 
Bågaskär toimii Meripelastusseuran valtakunnallisena koulutuskeskuksena, jossa järjestetään noin 20 erilaista kurssia ja koulutetaan lähes 400 vapaaehtoista meripelastajaa vuosittain.
 
Keskuksen kurssivalikoimaan kuuluu mm. pelastustekniikkakursseja, ensivastekursseja sekä etsintä- ja pelastuskursseja. Pelastusalusten käyttöä opetellaan RIB-kursseilla ja uusien alusten käyttöönottokoulutuksissa. Lisäksi Bågaskärissä koulutetaan uusia vapaaehtoisia meripelastuskouluttajia sekä järjestetään jokakesäiset nuorisoleirit.
Meripelastusseuran koulutus on tarkoitettu Seuran jäsenyhdistysten aktiivimiehistöille. Seuran yhteistyökumppanit voivat sopimuksen mukaan pitää Bågaskärissä myös omia koulutustilaisuuksiaan.
 
Lisäksi Bågaskärissä pidetään vuoden mittaa erilaisia kokouksia, seminaareja ja yritystilaisuuksia. Saari toimii myös lähialueen meripelastusyhdistysten partiotukikohtana sekä veneilijöiden suojasatamana.
 
Bågaskärin toimintakeskuksen ylläpidosta vastaa toimintakeskuksen isäntä Teemu Hotanen. Jos olet kiinnostunut vierailemaan Bågaskärissä, ota yhteyttä puh. 040 728 9939 tai bagaskar(at)meripelastus.fi.
Tekninen toteutus: W3 Group