Meripelastusseura uutiset

Meripelastusseura 120 vuotta: Pelastusalusten juhlaparaati pyhäinpäivänä

30.10.2017

Vapaaehtoiset meripelastajat juhlistavat Suomen Meripelastusseuran 120-vuotista toimintaa alusparaatilla Helsingissä pyhäinpäivänä 4. marraskuuta klo 12. Tapahtumalla kunnioitetaan myös merellä menehtyneiden merenkulkijoiden muistoa. Paraatin jälkeen alukset ovat avoinna yleisölle Eteläsatamassa.

Yhteensä 14 pelastusalusta lähtee ohimarssille Hernesaaren kärjestä pelastusristeilijä Jenny Wihurin johdolla ja tekee merenkulkijoiden muistomerkin kohdalla Eiranrannassa lipputervehdyksen klo 12.10. Samanaikaisesti Meripelastusseuran ja muiden merenkulkujärjestöjen edustajat laskevat seppeleen muistomerkille. Alukset jatkavat matkaansa Eteläsatamaan ja kiinnittyvät Kolera-altaaseen Kauppatorin edustalle, missä kaikilla kiinnostuneilla on mahdollisuus tutustua niihin klo 13.00-14.30.

Paraatiin osallistuvat ohimarssijärjestyksessä PR Jenny Wihuri (Helsinki), PV Kotka (Kotka), PV418 (Porkkala), PV Emmi (Espoo), PV Arvinsilmä (Turku), PV Degerby (Loviisa), PV Aktia Porvoo (Porvoo), PV Ajax (Tammisaari), PV Mikrolog III (Helsinki), PV Securitas (Porvoo), PV Westhouse (Espoo), PV Barona (Porkkala), PV Furuno (Espoo) ja PV Rautauoma (Helsinki).

120 vuotta vesilläliikkujien turvana

Suomen Meripelastusseura on toiminut vesilläliikkujien turvana jo 120 vuotta. Maamme ensimmäinen vapaaehtoinen meripelastusasema perustettiin Suursaareen vuonna 1857. Meripelastusseura perustettiin koordinoimaan pelastusasemien toimintaa 40 vuotta myöhemmin, keväällä 1897.

Tänään Meripelastusseuraan kuuluu 58 jäsenyhdistystä, jotka ylläpitävät yhteensä 60 pelastusasemaa rannikolla ja sisävesillä. Pelastusaluksia on 133 ja niiden miehistöissä toimii noin 1500 henkeä. Kaikki miehistöjen jäsenet ovat vapaaehtoisia, jotka eivät saa mitään taloudellista korvausta työstään.

Meripelastusseuran yksiköt ovat tänä vuonna suorittaneet vesillämme yhteensä 1432 pelastus- ja avunantotehtävää, joissa apua on saanut 2972 ihmistä ja 1215 alusta. Suomenlahden alueella tehtäviä on ollut 439 ja pääkaupunkiseudulla (Espoo ja Helsinki) 192.

Tervetuloa katsomaan paraatia sekä tutustumaan pelastusaluksiin ja tapaamaan vapaaehtoisia meripelastajia! Kerromme mielellämme lisää toiminnastamme ja meripelastusharrastuksesta.

#pyhäinpäivänparaati

Tekninen toteutus: W3 Group